Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija - Maisto cheminiai tyrimai

Tel.: (8 5) 270 9229El. p. nvspl@nvspl.lt

Maisto cheminiai tyrimai

 

Eil. Nr.*

Paslaugos pavadinimas

Kaina eurais

201.

Akytumo nustatymas duonos, pyrago gaminiuose

4,23

202.

Alkoholio (etanolio) nustatymas alkoholiniuose gėrimuose gravimetrijos metodu

7,01

203.

Angliavandenių vertės skaičiavimas

2,98

205.

Aspartamo ir (arba) sacharino kiekio nustatymas neriebalinguose maisto produktuose

47,29

206.

Azoto nustatymas Kjeldalio metodu

13,03

207.

Baltymų vertės skaičiavimas

3,27

208.

Baltymų nustatymas Kjeldalio metodu

12,63

209.

Benzenkarboksi (benzoinės) rūgšties nustatymas fotometrijos metodu

18,68

213.

Diastazės aktyvumo nustatymas meduje fotometrijos metodu

8,25

214.

Drėgmės (drėgnio / nuodžiūvio arba sausųjų medžiagų) nustatymas gravimetrijos metodu

6,28

215.

Ekstraktyvių medžiagų nustatymas kavos pupelėse, arbatoje, vaistinėje žaliavoje gravimetrijos metodu

6,95

216.

Energinės vertės skaičiavimas

3,01

219.

Homogeniškumo nustatymas

7,24

222.

Juslinių rodiklių įvertinimas jusliniu metodu

4,26 

223.

Karoteno (beta) nustatymas aliejuje fotometrijos metodu

4,34

224.

Kenkėjų nustatymas grūduose, miltuose

2,03

226.

Lūžio rodiklio nustatymas skysčiuose refraktometrijos metodu

2,90

230.

Natrio chlorido (valgomosios druskos) nustatymas pagal chloridą

7,70

231.

Nitratų nustatymas augalinėje produkcijoje potenciometrijos metodu

5,88

232.

Nitritų nustatymas mėsos gaminiuose fotometrijos metodu

8,02

233.

Oksidacijos laipsnio nustatymas riebaluose fotometrijos metodu

4,29

234.

Pelenų (bendrųjų) nustatymas gravimetrijos metodu

6,86

235.

Pelenų (bendrųjų) vertės skaičiavimas

3,21

238.

pH (vandenilio jonų koncentracijos) nustatymas potenciometrijos metodu

3,91

239.

Priemaišų nustatymas

2,03

240.

Riebalų nustatymas Soksleto metodu

17,64

241.

Riebalų nustatymas Gerberio metodu

5,01

242.

Riebalų vertės skaičiavimas

3,19

243.

Rūgštingumo (bendrojo) nustatymas titrimetrijos metodu

3,71

244.

Rūgštingumo / rūgštinio skaičiaus nustatymas potenciometrijos metodu

6,57

245.

Sacharidų / cukrų nustatymas maisto produktuose

11,70

247.

Santykinio skysčių tankio nustatymas gravimetrijos metodu

4,14

249.

Sausųjų medžiagų nustatymas aluje gravimetrijos metodu

7,82

252.

Sorbo rūgšties nustatymas fotometrijos metodu

14,48

253.

Alaus spalvos nustatymas fotometrijos metodu

3,88

255.

Tirpių sausųjų medžiagų arba sausųjų medžiagų nustatymas nealkoholiniuose gėrimuose, sultyse, meduje refraktometrijos metodu

4,08

256.

Vandens aktyvumo rodiklio nustatymas

7,24

257.

Vieneto masės / kiekio nustatymas gaminyje / porcijoje gravimetrijos metodu

3,74

259.

Vizualinio rodiklio (spalvos / išvaizdos / formos / konsistencijos / elastingumo ar kt.) nustatymas

4,34

2601.

Skaidulinių medžiagų kiekio maisto produktuose nustatymas

57,77

2602.

Sočiųjų riebalų rūgščių kiekio maisto produktuose nustatymas

40,43

2603.

Akrilamido kiekio nustatymas skysčių chromatografijos metodu

127,88

2604.

Peroksidų skaičiaus nustatymas aliejuje titrimetriniu metodu

8,74

2605.

Hidroksiprolino kiekio nustatymas mėsoje ir mėsos produktuose

27,00

2606.

Krakmolo kiekio nustatymas mėsos produktuose

24,00


* Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymas Nr. 373 ,,Dėl mokamų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų ir jų kainų sąrašo patvirtinimo“.

Už paslaugų suteikimą atsakingi asmenys:

Cheminių tyrimų skyriaus Vandens ir maisto tyrimų poskyrio vedėja Giedrė Jankovskienė,

Cheminių tyrimų skyriaus Instrumentinių tyrimų poskyrio l. e. p. vedėja Brigita Padegimaitė

 

Kontaktai pasiteiravimui:

Tel. (8 5) 234 4003
El. p. priimamasis.zolyno(eta)nvspl.lt

 

Paskutinis atnaujinimas: 2021-06-17 13:21:09